Tilmeld dig med din mailadresse og få besked, når der er nye indlæg på "Hvad hjertet begærer"

Cremet cheesecake med hvid chokolade og citron

By Posted on 0 4 m read 6 views

 

Cheesecake er ikke mig! Eller det var ikke mig, indtil jeg smagte en… Nu er det også mig. Jeg er vild med den crunchy bund sammen med  den cremede og milde kage. Jeg er ikke en tilhænger af citrus frugter i kage, men nogle gange skal man jo udfordres og i denne kage, giver den let syrlige smag fra citronerne en god kontrast til den cremede og milde oste/chokolade smag.

Opskriften på bunden og oste/chokolade cremen, kan du bruge i enhver cheesecake. Toppen som består af citron gele, kan du selv ændre ved at anvende en anden frugt/bær og farve.

 

 

Opskrift på cremet cheesecake med hvid chokolade og citron

til 12-14 personer, skal laves dagen i forvejen

 

Ud over ingredienser skal du bruge: springform ca. 26 cm. og kageplast min. 10 cm. i højden.

Crunchy bund:

  • 300 g. Digestive kiks
  • 50 g. mandelmel
  • 175 g. smør

Du skal starte med at beklæde din springform med bagepapir. Jeg plejer at lægge bagepapir over bunden, sætte “ringen” på og dernæst klippe det bagepapir af, som er til overs. Kiksene knuses i enten en food processer eller ved at komme dem i en frysepose og banke dem med en kagerulle. Jeg lægger dem i en dobbelt pose, så der ikke er krummer overalt, hvis posen skulle gå i stykker. Dernæst blander du kiksekrummerne med mandelmelet i en skål. Smelt smørret og rør det i blandingen, indtil massen er ensartet. Massen fordeler du i springformen og trykker den godt sammen. Bages ved 175 grader i ca. 15 min. Bunden skal være gylden, når du tager den ud. Stilles til afkøling, men du laver chokolade flødeostecremen.

Chokolade flødeostecreme:

  • 350 g. hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 400 g. flødeost (må ikke være light)
  • 2  1/2 dl. creme fraiche 18%
  • 150 g. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 dl. piskefløde

Som det første skal du starte med at lægge din husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand. Dernæst hakker du chokoladen og smelter den over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af. Imens pisker du flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen. Tilsæt chokoladen. Kram husblassen fri for vand. Smelt husblassen i mikrovnen sammen med lidt af flødeostecremen – pas på ikke at give den for meget varme. Rør rundt i husblasblandingen mens du gradvis tilsætter mere og mere af osteflødeostecremen. Til sidst pisker du fløden til skum og vender den i flødeostecremen, som nu er færdig.

Du skal nu have kageplasten på plads i kageringen. Først tager du ringen af og rengør den, så der ikke er krummer på den. Dernæst sætter du ringen fast igen. Kageplasten kan skubbes på plads hele vejen rundt i springformen, sørg for at den går helt ned. Jeg plejer lige at sætte et stykke tape henover samlingen på kageplasten.

Nu fordeler du osteflødecremen på kiksebunden. Det er vigtigt, at du sørger for, at overfladen er pæn og glat, da det giver en fin finish på kagen. Kagen sættes på køl.

Citrongele:

  • 8 blade husblas
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. sigtet citron saft (8 små eller 6 store citroner)
  • 200 g. sukker
  • gul pasta farve

Igen starter du med at lægge din husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand. Pres citronerne og sigt kerner og evt. frugtkød fra. Vand, sukker og citronsaften kommes i en gryde og koges op, så sukkeret smelter. Tilsæt gul pastafarve og lad siruppen køle af. Kram husblassen fri for vand og rør den ud i siruppen og lad den dernæst afkøle yderligere. Hæl forsigtigt siruppen ud over kagen og stil den på køl til næste dag.

Hvis du synes, at kanten på kagen er lidt ujævn, når du fjerner kageplasten, kan du glatte kanten med en varm paletkniv.

Du kan pynte den efter smag og behag. Jeg har pyntet min med små spiselige stedemoder blomster og marengs. På nogle af billederne har jeg drysset med lidt knust Digestive kiks.

 

 

Opskrift på marengs

Marengs:

  • 1 past. æggehvide
  • 50 g. sukker
  • 1-2 dråber eddike

Æggehvide og sukker piskes til en sej marengs. Jeg plejer at piske i 5 min. Eddiken tilsætter du undervejs (hjælper med at binde proteinerne sammen og giver en blank overflade). Dernæst sprøjter du dine marengs ud i den ønskede form og størrelse på et bagepapir. Bages ved 100 gr. i 1-2 timer. Marengsen skal være helt sprød, når du tager dem ud. Lad dem køle af og opbevar i en lufttæt beholder.

 

God fornøjelse!

Samlet indkøbsliste:

  • 300 g. Digestive kiks
  • 50 g. mandelmel
  • 175 g. smør
  • 350 g. hvid chokolade
  • 10 blade husblas
  • 400 g. flødeost (må ikke være light)
  • 2  1/2 dl. creme fraiche 18%
  • 150 g. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 dl. piskefløde
  • 8 små eller 6 store citroner
  • 200 g. sukker
  • gul pasta farve

 

Share this article

No Comments Yet.

What do you think?