Tilmeld dig med din mailadresse og få besked, når der er nye indlæg på "Hvad hjertet begærer"

All Posts By Hvad hjertet begærer

Kirsebær tærte med italiensk marengs

By Posted on 0 3 m read 33 views

 

Kender I det med, at lige pludselig er der kommet ord ud af ens mund, som forpligter en UDEN at man lige havde fået tænkt sig rigtigt om? Det gør jeg! Men pyt – når det handler om kage….

Min chef havde de sødeste kirsebær med på arbejde og de var virkelig gode. Faktisk så gode at det lige pludselig røg ud af munden på mig: “hvis du tager nogle flere med, så bager jeg lige en kage med kirsebær til os”. Egentlig havde jeg ikke tid til det, men næste morgen kom chefen ind med en pose kirsebær til mig og så var jeg jo også nødt til at overholde min del af aftalen.

Jeg har aldrig bagt med kirsebær før, da jeg først for nylig har opdaget, at jeg kan lide dem – bedre sent end aldrig. Derfor begyndte jeg at søge på nettet og faldt over en opskrift med marengstoppe på.

 

 

Opskrift på kirsebærtærte med italiensk marengs

til 8-10 personer

Tærten består af en mørdej, en creme del, kirsebær og italiensk marengs.

Jeg har brugt en retangulær form 35×11

Mørdej:

  • 125 g smør
  • 250 g mel
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Smørret smuldres ud i melet, indtil massen minder om groft sand. Flormelis tilsættes og arbejdes ind i massen. Det hele samles med ægget. Dejen skal ikke æltes, blot samles. Kom film om dejen og stil den på køl i en times tid. Derved bliver den lettere at rulle ud.

Når dejen har ligget på køl en times tid, skal den rulles ud. Når jeg ruller dejen ud, gør jeg det mellem 2 stykker bagepapir. Herved undgår jeg, at dejen hænger fast i kagerullen. Desuden er det lettere at flytte rundt på dejen og over i formen. Kom dejen i en smurt form. Dejen skal bages blindt. Det gør du ved at dække dejen med staniol og komme noget i, som tynger dejen ned, så den ikke hæver op under bagningen. Jeg brugte ris. Bages ved 180 gr. i 20 min. Imens dejen bager, laver du creme delen og fjerner stenene fra kirsebærrene.

Creme del og kirsebær:

  • 200 g ustenede kirsebær
  • 100 g sukker
  • 2 æg
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde

Sukker, æg, æggeblommer og fløde piskes ved lav hastighed til en ensartet masse.

Når tærten efter 20 min. tages ud af ovnen, fjerner du staniol (og ris). Læg kirsebærrende i bunden og fordel cremen over. Tærten skal nu bages endnu ca. 20 min. ved 180 gr., indtil cremen har sat sig. Lad tærten køle af.  Mens tærten køler af, laver du den italienske marengs.

Italiensk marengs:

  • 2 past. æggehvider
  • 20 g + 130 g sukker
  • 1/2 dl vand

Det er anbefalesværdigt at anvende en røremaskine, da der skal piskes læææænge.

De 2 past. æggehvider og 20 g sukker piskes, indtil massen er stiv og luftig. Kog 130 g sukker og 1/2 dl. vand under omrøring, indtil det når 118 gr. Under HØJ hastighed hælder du den kogende sukker siruppen i en tynd stråle, uden at ramme piskeriset, ned i skålen. Marengsen skal piskes, indtil den er afkølet. Det kan godt tage 10 min.

Når den italienske marengs er afkølet, kommer du den i en sprøjtepose og laver toppe på tærten. Med en gasbrænder giver den marengsen den brune farve, men pas på ikke at svitse dem – det går hurtigt. Har du ikke en gasbrænder, kan du opnå samme resultat, hvis du sætter tærten i ovnen under grillen, men igen – pas på det går hurtigt.

 

God fornøjelse

Kærligst Lone

 

 

Samlet indkøbsliste:

  • 125 g smør
  • 250 g mel
  • 50 g flormelis
  • 3 æg
  • 200 g kirsebær
  • 250 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 dl fløde
  • 2 past. æggehvider

 

Share this article

Skønne Kroatien, Istrien

By Posted on 0 4 m read 28 views

 

 

Vi er lige kommet hjem fra en skøn uges kør-selv ferie til Kroatien med alle børnene. Valget faldt på Kroatien, da ingen af os har været der tidligere og vi kunne google os frem til en masse smukke billeder der fra. Vi lejede et stort hus med pool gennem Airbnb og havde desuden booket en overnatning både på turen derned og hjem. Hjemmefra havde vi lavet lidt reseach og planlagt, hvad vi skulle se, men det viste sig hurtigt, at det ikke var populært ved børnene – mere herom senere i indlægget.

 

PULA ARENA

 

 

Et imponerende romersk bygningsværk (amfiteater), der rejser sig flot op tæt på havnen i Pula. Amfiteateret blev opført i tiden 27 f.Kr. til 68 e.Kr. og er blandt de 6 største bevarede romerske arenaer i verden og det største udenfor Italien. Imponerende er det og jeg tror, at billederne taler bedst for sig selv.

 

 

I dag bliver amfiteateret brugt til filmfestival og til koncerter. Personligt gad jeg godt overvære en koncert en lun sommeraften med brisen fra vandet i håret og god lyd til ørerne, MEN det må blive en anden gang….

 

 

Vi valgte at gå en tur rundt om bygningsværket på de charmrende og ujævne brosten og her får man et fint overblik. Der er flere cafeer, hvor man kan sætte sig og nyde udsigten. Det er også muligt at komme ind i arenaen for 50 kn, men vi kunne fint få oplevelsen udenfor. Der er et museum i kælderen, men om det er værd at se, kan jeg ikke udtale mig om.

Der er gode parkeringsmuligheder tæt ved arenaen, men husk at have småpenge til parkering, da de ikke tager betalingskort.

 

 

 

AQUARIUM PULA

Aquarium er opført i en gammel fæstning “Verudela”, som er delvis renoveret og stedets historie fremgår tydeligt, hvilket giver en god og hyggelig stemning på stedet. Fæstningen indeholder flere rum og gange (nogle meget stejle), hvor der er akvarier med mere end 200 arter primært fra Adriaterhavet – lige fra blæksprutter til skildpadder, søheste, hajer, gopler mm.

 

 

Som I kan se på billederne er det ikke de arter, som vi er vant til at se i vores danske farvande, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med. Min favorit er helt klart søhestene; der er noget eventyrligt og magisk over dem og de svømmer rundt på meget yndefuld vis.

 

 

Stedet er også et redningscenter for dyr, der er kommet til skade og bragt til stedet, hvor de rehabiliteres, inden de atter kan komme tilbage til en tilværelse i havet. Da vi besøgte stedet, havde de en stor havskildpadde med en kæmpe flænge i skjoldet og en mindre, der havde fået den ene luffe amputeret.

Indgangsprisen er overkommelig med 100 kn for voksne og 70 kn for børn.

 

ROVINJ – den gamle bydel

 

 

Den gamle bydel i Rovinj er virkelig et besøg værd. Det er som at komme et pænt stykke tilbage i tiden, når man går rundt mellem de rustikke huse i den gamle bydel. Det første syn, der mødte os, var husene, som er bygget helt ned til vandet og er et imponerende syn, da de nærmest rejser sig op af havet. Lige inden du kommer ind i den gamle bydel er der et lille og hyggeligt marked med frugt og grønt. Det er ikke tilladt for turister at køre ind i den gamle bydel, det er forbeholdt de fastboende. Dog er der fine parkeringsmuligheder tæt på.

 

 

Gaderne er smalle og belagte med sten og flere steder stejle. Vær opmærksom på, at stenene er meget glatte og du glider nemt. Jeg har forsøgt at indfange noget af den autentiske og hyggelige stemning på billederne.

 

 

Når du går rundt i gaderne, skal du endelig kigge ned af de små gyder, der rummer flere hyggelige “uderum” og små butikker, hvoraf mange er med unikt håndværk. Jeg fik den yndigste elefant med mig hjem. Jeg faldt pladask for den, da jeg fik øje på den i vinduet og nærmest løb ind i butikken.

 

 

Tag dig også tid til at nyde den fantastisk udsigt, der er flere af stederne. Min mand og jeg kunne have tilbragt flere timer der, men børnene ville hellere hjem til poolen, så vi føjede dem (og slap for mere brok).

 

 

Som jeg forsigtigt antydede først i indlægget, var børnene ikke helt med på vores planer om, hvad der skulle ske. De ville gerne være ved huset og i poolen. Derfor måtte vi prioritere blandt de steder, som vi hjemmefra havde planlagt at skulle se. Nationalparken Plitvice søerne blev fravalgt, da det ville betyde 3 timers kørsel hver vej og det kunne vi tydeligt fornemme på børnene, at de ikke var indstillet på. Ligeledes havde vi også planlagt en tur til Porec, hvor der er grotter og en meget smuk kirke. Begge dele må min mand og jeg have til gode til en anden gang. Vi er blevet enige om, at næste gang, vi skal afsted med børnene, hedder DERES prioritering: 1. Pool, 2. Internet og 3. Husets størrelse og indretning.

 

Jeg er overbevist om, at Kroatien har endnu mere at byde på og jeg vil derfor opfordre jer til at gå på opdagelse i dette – god tur.

Kærligst Lone

Share this article

Cremet cheesecake med hvid chokolade og citron

By Posted on 0 4 m read 19 views

 

Cheesecake er ikke mig! Eller det var ikke mig, indtil jeg smagte en… Nu er det også mig. Jeg er vild med den crunchy bund sammen med  den cremede og milde kage. Jeg er ikke en tilhænger af citrus frugter i kage, men nogle gange skal man jo udfordres og i denne kage, giver den let syrlige smag fra citronerne en god kontrast til den cremede og milde oste/chokolade smag.

Opskriften på bunden og oste/chokolade cremen, kan du bruge i enhver cheesecake. Toppen som består af citron gele, kan du selv ændre ved at anvende en anden frugt/bær og farve.

 

 

Opskrift på cremet cheesecake med hvid chokolade og citron

til 12-14 personer, skal laves dagen i forvejen

 

Ud over ingredienser skal du bruge: springform ca. 26 cm. og kageplast min. 10 cm. i højden.

Crunchy bund:

  • 300 g. Digestive kiks
  • 50 g. mandelmel
  • 175 g. smør

Du skal starte med at beklæde din springform med bagepapir. Jeg plejer at lægge bagepapir over bunden, sætte “ringen” på og dernæst klippe det bagepapir af, som er til overs. Kiksene knuses i enten en food processer eller ved at komme dem i en frysepose og banke dem med en kagerulle. Jeg lægger dem i en dobbelt pose, så der ikke er krummer overalt, hvis posen skulle gå i stykker. Dernæst blander du kiksekrummerne med mandelmelet i en skål. Smelt smørret og rør det i blandingen, indtil massen er ensartet. Massen fordeler du i springformen og trykker den godt sammen. Bages ved 175 grader i ca. 15 min. Bunden skal være gylden, når du tager den ud. Stilles til afkøling, men du laver chokolade flødeostecremen.

Chokolade flødeostecreme:

  • 350 g. hvid chokolade
  • 2 blade husblas
  • 400 g. flødeost (må ikke være light)
  • 2  1/2 dl. creme fraiche 18%
  • 150 g. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 dl. piskefløde

Som det første skal du starte med at lægge din husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand. Dernæst hakker du chokoladen og smelter den over vandbad. Lad chokoladen køle lidt af. Imens pisker du flødeost, creme fraiche, flormelis og vaniljekorn sammen. Tilsæt chokoladen. Kram husblassen fri for vand. Smelt husblassen i mikrovnen sammen med lidt af flødeostecremen – pas på ikke at give den for meget varme. Rør rundt i husblasblandingen mens du gradvis tilsætter mere og mere af osteflødeostecremen. Til sidst pisker du fløden til skum og vender den i flødeostecremen, som nu er færdig.

Du skal nu have kageplasten på plads i kageringen. Først tager du ringen af og rengør den, så der ikke er krummer på den. Dernæst sætter du ringen fast igen. Kageplasten kan skubbes på plads hele vejen rundt i springformen, sørg for at den går helt ned. Jeg plejer lige at sætte et stykke tape henover samlingen på kageplasten.

Nu fordeler du osteflødecremen på kiksebunden. Det er vigtigt, at du sørger for, at overfladen er pæn og glat, da det giver en fin finish på kagen. Kagen sættes på køl.

Citrongele:

  • 8 blade husblas
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. sigtet citron saft (8 små eller 6 store citroner)
  • 200 g. sukker
  • gul pasta farve

Igen starter du med at lægge din husblas i blød i en skål med rigeligt koldt vand. Pres citronerne og sigt kerner og evt. frugtkød fra. Vand, sukker og citronsaften kommes i en gryde og koges op, så sukkeret smelter. Tilsæt gul pastafarve og lad siruppen køle af. Kram husblassen fri for vand og rør den ud i siruppen og lad den dernæst afkøle yderligere. Hæl forsigtigt siruppen ud over kagen og stil den på køl til næste dag.

Hvis du synes, at kanten på kagen er lidt ujævn, når du fjerner kageplasten, kan du glatte kanten med en varm paletkniv.

Du kan pynte den efter smag og behag. Jeg har pyntet min med små spiselige stedemoder blomster og marengs. På nogle af billederne har jeg drysset med lidt knust Digestive kiks.

 

 

Opskrift på marengs

Marengs:

  • 1 past. æggehvide
  • 50 g. sukker
  • 1-2 dråber eddike

Æggehvide og sukker piskes til en sej marengs. Jeg plejer at piske i 5 min. Eddiken tilsætter du undervejs (hjælper med at binde proteinerne sammen og giver en blank overflade). Dernæst sprøjter du dine marengs ud i den ønskede form og størrelse på et bagepapir. Bages ved 100 gr. i 1-2 timer. Marengsen skal være helt sprød, når du tager dem ud. Lad dem køle af og opbevar i en lufttæt beholder.

 

God fornøjelse!

Samlet indkøbsliste:

  • 300 g. Digestive kiks
  • 50 g. mandelmel
  • 175 g. smør
  • 350 g. hvid chokolade
  • 10 blade husblas
  • 400 g. flødeost (må ikke være light)
  • 2  1/2 dl. creme fraiche 18%
  • 150 g. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 4 dl. piskefløde
  • 8 små eller 6 store citroner
  • 200 g. sukker
  • gul pasta farve

 

Share this article

Hæklet abe

By Posted on 0 2 m read 36 views

Meget af min fritid går med at være kreativ. Jeg har næsten altid gang i et eller andet og må indrømme, at jeg bare ikke er så god til at sidde stille. Som barn lærte jeg at strikke af min mor, men op igennem teenageårene og først i 20’erne var det lagt på hylden. De kreative sysler har fået en renæssance gennem de seneste år og er yderst populære; der opstår strikkecafe’er, strik-mens-du-går-ture osv. Nå men dette skal handle om at hækle, som jeg altså ikke fik lært som barn! Som oftest når jeg skal lære noget nyt, kaster jeg mig ud i det og lærer undervejs (nogle gange går det bedre end andre). Heldigvis er der i vores fantastiske verden hjælp at hente mange steder, når man er ny ud i hækleriets verden. Jeg anvender som oftest Youtube (dansk eller engelsk) eller Drops, da jeg er visuel og har brug for at se videoer (ofte igen og igen).

En af mine dejlige svigerinder er meget glade for aber, som hun har i alle materialer og størrelser. Så da hun for leden fyldte år, måtte jeg bare hækle en sød lille abe til hende.

 

 

Min svigerinde blev  meget glad og aben, som jeg har døbt Ludvig, bor nu trygt ved hende sammen med flere af sine artsfæller.

 

 

 

Opskriften er på engelsk, men den er meget nem at følge. Du finder den her

 

Share this article

Lagkage med jordbærmousse og blomster

By Posted on 0 1 m read 57 views

Jeg er vild med kager og jeg er vild med at lave dem. Måske kender du til “Kagemums”, en blog jeg oprettede for nogle år siden. Der har ikke været den store aktivitet fra min side på den de sidste par år, men alligevel er der mere end 2000 sidevisninger om måneden. Det er mit håb, at “Kagemums” kan fortsætte som en del af denne blog, da jeg forsat gerne vil lave kage. Mit fokus har flyttet sig lidt fra fondant kager med modellerede figurer og blomster, da de er enormt tidskrævende og der er så mange andre ting, jeg gerne vil prøve af.

Min familie og jeg har netop påbegyndt vores ferie. Derfor greb jeg chancen for at kaste mig ud i bageriet igen med en feriekage til mine kollegaer, som altid er klar til at smage (og komme med søde kommentarer).

 

 

Kagen er lavet af købte lagkagebunde med toppe af jordbærmousse, som er sprøjtet på. De lyserøde marengs er hjemmelavede og drysset med spiseligt pulverfarve og til sidst er kagen pyntet med indkøbte blomster til lejligheden. Vup. vup – det skulle gå lidt hurtigt, når man først kommer i tanke om, at man vil have kage med næste dag på vej hjem i bilen kl. 17!

 

 

En dejlig forfriskende sommerkage…. Og nu ferie!

Share this article

Velkommen.

By Posted on 0 1 m read 31 views

Velkommen til min blog!

 

Jeg glæder mig meget til at dele min blog med jer og håber, at I vil nyde at følge med, så hjertelig velkommen. Bloggen kommer til at handle om alt det skønne i livet, heraf bloggens navn. Velvidende at det er forskelligt fra person til person, kaster jeg alligevel mig ud i det, for efterhånden er det min erfaring, at man aldrig er den eneste; der er altid en, der har tænkt det samme.

Jeg vil blogge bredt, men nok en del om kreativitet, kager, is og rejser og der udover hvad der nu ellers lige trænger sig på. Hensigten er, at det skal være nemt og simpelt at gå til. Det er mit håb, at jeg via denne blog kan få ord og billeder på de ide’er, som konstant popper op i mit hoved og måske endda inspirere andre.

 

 

Lige nu arbejder jeg på de første indlæg og ser frem til, at de er klar til at blive udgivet.

 

Jeg håber, at du vil nyde at læse med og vil gerne opfordre dig til at følge min blog. Dette gør du ved at at trykke på “Følg bloggen” i menuen øverst på siden. Du er også velkommen til at følge med på Instagram eller Facebook. Du finder links til dette ud i højre sidebar.

Kærlig hilsen

Lone

Share this article